Actualitate

Tradițiile și obiceiurile de nuntă revin la Vatra cu Nunta Regală 24 – 26 aprilie

Centrul Cultural „Vatra” lansează, prin Nunta Regală, o nouă paradigmă, în care se înscrie intenția de a cultiva în rândul tinerilor dragostea față de nunta autentică. Ca parte a patrimoniului nostru cultural, obiceiurile de încununare a iubirii sunt demne de a fi cunoscute și implementate în formele cele mai originale și în zilele noastre.

Pentru ca acestea să prindă teren în rândul tinerilor, de datoria noastră este să le oferim o imagine captivantă. Astfel, în platoul de la „Vatra”, prin Nunta Regală prezentăm cele mai importante momente ale unei nunţi, cum ar fi peţitul, zestrea, cununia şi altele. Acestea vor fi teatralizate de talentatele trupe artistice de la noi.

Totodată, la Nunta Regală punem la dispoziţia tinerilor un Târg de Nunți, spaţiu perfect de planificare a unei petreceri de vis, în trei zile, cu cele mai mici detalii. Aici, ei îşi vor crea propriile poveşti de nuntă, iar spaţiul rustic le va inspira spiritul tradițiilor frumoase lăsate din străbuni.

Maeștri ai frumosului din întreaga țară le vor prezenta mirilor serviciile și lucrările lor tematice. Atmosfera de la Nunta Regală va fi una relaxantă, astfel încât vizitatorii vor avea parte de odihnă activă la natură, într-o manieră specială, savurând prospeţimea de primăvară şi decorul festiv.

Evenimentul dat este de o importanţă majoră pentru imaginea ţării noastre la nivel internaţional. De aceea, credem că împreună vom reuşi să generăm interes atât în rândul tinerilor, cât şi în rândul turiştilor pentru obiceiurile de nuntă din Republica Moldova. Readucerea acestora în actualitate reprezintă un pas important pentru tezaurul nostru cultural, parte a Patrimoniului European şi încă un pas spre integrarea în spaţiul cultural european unic.

Vă reamintim că Centrul Cultural „Vatra” organizează o serie de evenimente:
Festivalul Retro Mai (1-3 mai)
Festivalul Tinerelor Talente „Poiana Dragostei” (9-10 mai)
Zilele Cetății Soroca – Renașterea unei Legende (16-17 mai)
Carnavalul Copiilor (6-7 iunie)
Festivalul Medieval, ediţia a II-a (27-28 iunie)
Festivalul Berii 17-19 iulie
Festivalul Etno-Balcanic, ediția a II-a 27-28 august

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *