Actualitate

Tragedia din Clubul „Colectiv” are un ecou și peste Prut: Doar într-un club din 5 suntem în siguranță

Potrivit inspectorilor, în restul localurilor au fost depistate numeroase încălcări antiincendiare. Printre acestea se numără: căi de evacuare blocate sau lipsa acestora, lipsa stingătoarelor, utilaj electric defect și materiale combustibile prezente în interiorul încăperilor.

Mai mult, resonsabilii cluburilor nu cunosc acțiunile în caz de situații excepționale, pe care ar trebui să le întreprindă atât ei, cât și vizitatorii. Ulterior, pentru 80 de administratori s-au întocmit procese-verbale, acestora fiindu-le aplicate amenzi administrative, iar pentru 19 agenți economici au fost inițiate proceduri de sistare a activității localurilor. Altor 39 de administratori li s-au emis prescripții obligatorii pentru înlăturarea deficiențelor.

În nopțile zilelor de 7 și 8 noiembrie curent, pompierii au mers în razii de noapte către 20 localuri de agrement, în 9 dintre care au fost găsite cu încălcări la capitolul normelor de securitate. Acțiunile inspectorilor vor continua încă o lună, până când toate localurile cu aglomerări de persoane din țară vor fi supuse verificărilor.

sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *