Timpul Local

Tragedie fără margini în Dubăsari – Doi copii au MURIT înecați în râul Nistru

„Femeia le-a permis copiilor săi de 8 ani și 10 ani să se scalde, iar peste ceva timp i-a chemat la mal, iar ei au ascultat-o și au venit. Tot în acest timp femeia s-a întors la copilul mai mic de 4 luni, căci acesta început a plânge și nu a observat când și în ce circumstanțe copiii mai mari au dispărut de pe mal. Femeia văzând că copiii nu sunt, a strâns toate lucrurile și a plecat acasă, crezând că micuții s-au pornit spre casă. Ulterior, când a ajuns acasă a văzut că cei doi copii nu sunt și s-a întors înapoi la Nistru și a apelat Serviciul unic 112”, ne-a spus Mariana Bețivu, ofițerul de presă al IGP.

La fața locului au intervenit polițiștii și salvatorii, unde au întreprins măsuri de căutare. Din fericire, între orele 16.00 -16.35, salvatorii au depistat corpurile neînsuflețite minorilor în apele râului Nistru.

Totodată, este de menționat că potrivit datelor INSP, de la începutul verii, în R.Moldova cel puțin 76 de copii au fost traumatizați, iar alți aproximativ 11 copii au decedat.

Pentru preîntâmpinarea unor astfel de incidente nefericite, Inspectoratul General al Poliției vine cu un șir de recomandări pentru părinți.

Supravegheați-vă în permanență copiii pentru a evita cazurile de dispariții, accidente de circulaţie și vătămări corporale din neatenție;

Dacă nu sunteți lângă copil, chiar și pentru câteva clipe, e necesar copilul să cunoască cum să acționeze;

Interziceți copiilor să se joace în zonele aglomerate sau în adiacentul părții carosabilului;

Explicați copiilor că au voie să plece de la domiciliu doar cu permisiunea adulților şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă;

Sfătuiţi-vă copilul să nu accepte niciodată bani sau cadouri de la persoane necunoscute.

Manifestați mai multă responsabilitate referitor la respectarea şi exercitarea obligaţiilor de întreţinere, educaţie şi supraveghere a copiilor, numai astfel îi puteţi feri de necazuri şi vă puteţi bucura în continuare de farmecul zâmbetului lor și de liniştea familiei dumneavoastră. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *