ChișinăuSocial

Tragedie în Chișinău. O bucată de copac a căzut peste o fetiță de doi ani în parcul Alunelul. Copila a decedat la spital. Reacția Primăriei lui Ivan Ceban

O fetiță de doi ani a murit după ce o creangă de copac a căzut peste căruciorul în care se afla, în Parcul Alunelul din Capitală. Primăria Chișinău a anunțat că va deschide o anchetă internă pe acest caz.

La ora 11.45, IP Buiucani a fost sesizat precum că în parc, a căzut o creangă de copac. La fața locului, s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. 

Polițiștii au stabilit că o secțiune de copac a căzut peste un cărucior. Copilul a fost imediat transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Pe caz, a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Reacția primăriei

Primăria municipiului Chișinău informează că a solicitat de la Agenția de Mediu, curățarea și defrișarea a 170 de arbori din Parcul Alunelul. Agenția de Mediu nu a dat permisiunea și a acceptat doar curățarea și defrișarea a 70 de copaci.

În urma cazului tragic de astăzi, când un copac s-a rupt și a căzut, traumând un copil, Primăria va deschide o anchetă internă pe caz.

Potrivit Primăriei Capitalei, Întreprinderea municipală Spații Verzi din cadrul Primăriei nu are dreptul și nu poate să realizeze curățarea și defrișarea copacilor de pe teritoriul municipiului, deoarece este nevoie la fiecare caz separat, adică la fiecare copac, să fie trimisă o solicitare Agenției de Mediu.

„Procedura birocratică poate dura până la o lună. În ultima perioadă, solicitările transmise către Agenția de Mediu sunt examinate și durează timp de 3 luni”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

  1. Iata aici Ivan Ceban s-a ars „capitalino”… Va trebui sa raspunda pentru ce s-a intimplat,chiar daca el da vina pe Ministerul Mediului.Cind va dori sa fie iar primar,lumea ii va aminti mereu de acest caz.Fiindca in compania electoraala a promis multe,dar inloc sa se ocupe cu problemele orasului,face companie electorala pentru Dodon si socialisti…
    Adio,vanea ! Pina aici…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *