Externe

Tragedie în Egipt! Un tren cu pasageri s-a izbit violent de peronul unei gări: 2 persoane au murit și 16 au fost rănite

Două persoane au decedat și 16 au fost rănite după ce, marți, 7 martie, un tren de pasageri s-a izbit de peronul unei gări din orașul Qalyub, Egipt, a anunțat Ministerul Transporturilor, transmite CNN.

Astfel, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății din Egipt, până în acest moment sunt doi morți și 16 răniți, aceștia „fiind într-o stare stabilă”. 6 victime ale accidentului au fost deja tratate și eliberate.

De asemeena, autoritatea feroviară națională a Egiptului a declarat că ciocnirea a avut loc după ce un tren de pasageri care intra în gara Qalyub a trecut printr-un semnal de oprire. Astfel, locomotiva și primul vagon au deraiat. Ulterior, la fața locului s-au deplasat aproximativ 20 de ambulanțe pentru a-i ajuta pe răniți.

Kamel El-Wazir, ministrul egiptean al transporturilor, a ordonat formarea unui comitet care să afle ce a cauzat deraierea și „să identifice cei responsabili și să micșoreze pagubele”. Totodată, Ministerul Solidarității Sociale din Egipt a declarat marți că guvernul va oferi 100.000 EGP (echivalentul a aproximativ 61 000 de lei) familiilor celor uciși.

În aprilie 2021, ministrul Transporturilor, Kamel el-Wazir, a concediat șeful autorității feroviare în urma unui scandal din cauza administrării defectuoase a liniilor de tren dărăpănate. Demiterea a survenit la două zile după un accident care a costat 23 de vieți. Accidentele feroviare egiptene sunt puse în mare parte pe infrastructură și întreținerea deficitară, transmite France 24.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *