Actualitate

Tragedie în familia ex-deputatului Andrei Baştovoi, condamnat în 2013. Soția lui a murit, iar unul din fii se află în comă

Ofiţerul de presă al Departamentului Situaţii Excepţionale, Diana Ţurcan, a declarat pentru UNIMEDIA că tânărul de 26 de ani a fost transportat la spitalul „Sfînta Treime” în stare de comă.

Potrivit sursei citate, s-ar fi produs o scurgere de gaz. Urmează să fie investigate circumstanțele producerii acestui incident și cauza decesului femeii de către organele de drept.

În context, Serviciul Situații Excepționale atenționează despre pericolul nerespectării normelor de securitate la exploatarea echipamentelor cu gaz, pentru evitarea situațiilor excepționale și pierderilor de vieți.

Precizăm că Andrei Baştovoi, deputat în primul Parlament şi semnatar al Declaraţiei de Independenţă, a fost condamnat în 2013 la 9 ani de puşcărie, pentru că ar fi delapidat fonduri pe când era vicepreşedinte al Ascom Group şi pentru că ar fi comandat un dublu omor. În acelaşi dosar, pentru acuzaţia delapidare de fonduri a fost condamnat şi fiul lui Baştovoi, Valentin, care s-a ales cu 8 ani de închisoare.

Decizia a fost luată de un complet format din trei judecători: Cojocari, Pavliuc şi Pruteanu. Judecătoarea Liuba Pruteanu a avut atunci o opinie separată, precizând că Andrei Baştovoi şi fiul său trebuie să fie achitaţi. 

sursa: unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *