Internațional

TRAGIC! Un nou cutremur a lovit marți Turcia. OMS: Numărul victimelor ar putea depăși 20 de mii

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 a lovit estul Turciei marți, 7 februarie, a anunțat Centrul Seismologic Mediteranean European (EMSC). Seismul a avut loc la o adâncime de 46 km (28,58 mile).

Seismologii se așteaptă să fie o serie de replici după cele două cutremure majore de ieri. Deși mai puțin puternice decât evenimentul inițial, ele reprezintă un risc pentru salvatori și ar putea provoca prăbușiri suplimentare printre clădirile deja slăbite de cutremurele de ieri.

Între timp, vicepreședintele Turciei Fuat Oktay a anunțat că numărul deceselor a ajuns la 3 mii 419 persoane, iar al celor răniți – la 20 de mii 534. Potrivit acestuia, opt mii de persoane au fost salvate de sub dărâmături, iar operațiunile de salvare continuă.

De asemenea, Fuat Oktay a menționat că după seismul devastator de luni au fost înregistrate 312 de replicim, iar activitatea seismică rămâne a fi înaltă.

Vicepreședintele turc a menționat că în prezent în Turcia se află circa 3300 de echipe de salvare din 14 țări. „Suntem recunoscători pentru acest imens sprijin internațional”, a menționat Fuat Oktay.

În același timp, autoritățile din Siria au anunțat până la acest moment 1602 morți, ceea ce face ca bilanțul victimelor în Turcia și Siria să depășească 5000 de persoane.

OMS a avertizat că numărul morților ar putea crește de peste patru ori și că ar putea ajunge la aproximativ 20.000, în zilele următoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *