Social

Tragicul accident de la Stăuceni: Câți ani de pușcărie cer procurorii pentru șoferul care l-a omorât pe Valerian Railean

Șoferul care l-a omorât pe campionul Moldovei la ciclism juniori, Valerian Railean, de 12 ani, în urma accidentului groaznic produs la Stăuceni, riscă să-și petreacă următorii șapte ani în pușcărie. Valerian, băiatul decedat, împreună cu încă un alt prieten, au fost loviți de șoferul unui automobil marți, 21 februarie.

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal anunță că a finisat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, transmite Realitatea.md.

„Șoferul riscă o pedeapsă maximă de până la 7 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport”, se menționează în comunicatul procurorilor.

„Procurorii au înaintat acuzarea pe faptul că, învinuitul, la 21.02.2023, pe timp de seară, cunoscând despre faptul că printr-o sentință pronunțată în anul 2019 a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de trei ani, intenționat, s-a urcat la volanul unui automobil și l-a condus pe drumul R6, km.8 din direcția mun. Chișinău, spre com. Stăuceni. În timpul deplasării pe drumul menționat, conducătorul auto nu a manifestat prudența sporită la trafic, nu a ţinut cont de totalitatea factorilor ce caracterizează condiţiile rutiere, intensitatea şi nivelul de organizare a traficului rutier de care trebuie să ţină cont fiecare conducător la determinarea vitezei necesare deplasării în siguranţă, determinarea benzii de circulaţie şi modului de conducere a vehiculului, și drept urmare, cu partea din față a automobilului a comis tamponarea din spate a doi bicicliști minori, care se deplasau regulamentar pe marginea carosabilului în aceeași direcție. În rezultatul producerii accidentului rutier, unui minor, conform concluziei raportului de expertiză judiciară, i-au fost cauzate leziuni corporale medii, iar celălalt minor, în urma traumelor suferite, a decedat peste trei zile la spital”, anunță Procuratura Anticorupție (PA).

Menționăm că învinuitul nu și-a recunoscut vina în comiterea faptei imputate.

Vă amintim că tragicul accident a avut loc pe data de 21 februarie, lângă Stăuceni, când un șofer a decis să efectueze o manevră de depăşire cu un Opel Tigra, pe dreapta, tamponând doi cicliști minori care se deplasau regulamentar și echipaţi corespunzător. Ambii au fost transportați la spital, dar, din nefericire, trei zile mai târziu, unul dintre ei, Valerian, s-a stins din viață.

Valerian Railean avea 12 ani și era campionul Moldovei la ciclism pentru anul 2022. Fusese selectat în echipa națională a Republicii Moldova pentru sezonul 2023. Urma să reprezinte țara noastră la competițiile internaționale din acest an, dar a fost înmormântat în orașul Codru pe data de 27 februarie.

Șoferul în vârstă de 48 de ani și-a recunoscut vina. Acesta anterior a fost privat de dreptul de a conduce, după ce a fost prins beat la volan. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă de la trei până la şapte ani de închisoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *