Actualitate

Traian Băsescu, despre retragerea cetățeniei: Dodon a făcut o greșeală și astfel a creat o revoltă puternică în Moldova

Acesta a declarat că prin retragerea cetățeniei moldovenești, Igor Dodon a creat o revoltă puternică.

Traian Băsescu a menționat că lucrurile încep să se mişte în Republica Moldova. Curentul unionist porneşte tot mai puternic, potrivit Agerpres.

„Trebuie să vă spun că, după mine, Dodon a făcut o greşeală luându-mi cetăţenia, că a creat o revoltă destul de puternică. (…) Am rămas fără cetăţenie de când s-a emis decretul. Acum am atacat decretul. Mi s-a respins atacul, am făcut contestaţie. Deci sunt patru sate care săptămâna aceasta şi-au declarat dorinţa de a se uni cu România. Eu cred că această flamă porneşte în Republica Moldova”, a afirmat Traian Băsescu, la România Tv.

Întrebat dacă în situaţia în care va câştiga procesul privind cetăţenia moldovenească va candida în Republica Moldova, Băsescu a răspuns că nu spune nici „da”, nici „nu”, precizând însă că nu caută o carieră politică peste Prut.

„Lăsaţi-mă să câştig procesul pentru cetăţeni şi discutăm (despre o eventuală candidatură în Republica Moldova – n.r). (…) Nu spun nici da. Dar eu nu-mi caut o carieră politică în Republica Moldova. Am avut-o în România şi-mi ajunge”, a conchis fostul preşedinte.

Sursa: Realitatea.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *