Politică

Traian Băsescu propune îndepărtarea miniştrilor cu dosare. Ar trebui să se întâmple asta și în R.Moldova?

Băescu a făcut această declaraţie în contextul negocierilor privind aderarea României la Zona Euro şi la Spaţiul Schengen, dar propunerea acestuia pare să fie extreme de actuală şi pentru Republica Moldova.

Amintim că în guvernul condus de ex-premierul Vlad Filat, trei miniştri sunt cercetaţi pentru corupţie şi abuz în serviciu. Aceştia sunt ministrul sănătăţii Andrei Usatâi, ministrul finanţelor Veaceslav Negruţa şi cel al culturii, Boris Focşa. Niciunul dintre aceştia nu a demisionat, ba mai mult, Filat le-a ţinut apărarea acuzând organele de anchetă pentru că a intentat aceste dosare. Mai mult, după ce s-a aflat despre acestea, Filat i-a interzis directorului CNA, Viorel Chetraru să participle la şedinţele guvernului.

Vlad Filat a mai declarat marţi seara la Moldova 1 că ar fi de acord să lucreze cu miniştrii Usatâi şi Negruţa, propuşi de PLDM, şi într-un alt guvern, dacă va ajunge premier.

În Republica Moldova nu doar miniştrii par să fie mai presus decât legea, dar şi unii funcţionari, mai ales cei care care au relaţii bune cu cei din conducerea guvernului. Astfel, după ce toată opinia publică a aflat despre comenzile politice pe care le îndeplinea şeful fiscului Niclae Vicol, şi despre maşinile sale “mişto”. acesta a rămas în funcţie până când procuratura anticorupţie nu a dispus suspendarea sa.

D. C.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *