Actualitate

Trăian Băsescu: România va mări considerabil importul vinurilor moldvenești

„Cei doi președinți au vorbit despre impulsionarea raporturilor politice și economice între Republica Moldova și România. Traian Băsescu a declarat că România este dispusă să crească substanțial importurile de vinuri moldovenești. Președintele român a menționat că va face recomandările necesare Guvernului și societăților comerciale specializate. Importul vinurilor din RM va crește substanțial ca urmare a voinței politice”, a anunțat purtătorul de cuvânt al șefului statului, Vlad Țurcanu.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al președintelui a menționat că subiectul embargoului impus de Rusia a fost abordat de Nicolae Timofti și în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul UE la Chișinău, Pirkka Tapiola.

„Domnul ambasador a declarat că orice presiune politică sau economică, din cauza angajamentului față de UE, este inacceptabilă. În semn de sprijin politic, în perioada 1-2 octombrie, la Chișinău vor veni 28 de ambasadori din UE, cu o vizită oficială”, a mai spus Vlad Țurcanu.

Serviciul federal sanitar al Rusiei „Rospotrebnadzor” a anunţat oficial pe pagina sa de internet că a oprit importul de produse vitivinicole din Republica Moldova. Serviciul anunţă că interdicţia va rămâne în vigoare până când autorităţile moldoveneşti vor asigura un complex de măsuri care să garanteze calitatea bună a produselor.

TIMPUL.MD via JURNAL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *