Ultima oră

Traian Băsescu: Uniunea Europeană a trecut Prutul

Traian Băsescu a mai spus că drumul României a fost lung de la parafarea Acordului de asociere până la integrare (n.r. 13 ani), așa că le-a sugerat actualilor lideri de la guvernare să aibă răbdare. 

„Moldova a făcut astăzi un prim pas, dar drumul spre integrare este forte lung. Pe lângă entuziasm vreau să domnească realismul. Actuala coaliție de guvernare are cel mai mare merit. Moldova din punct de vedere cultural nu se poate orienta spre Uniunea Euroasiatică, deoarece Moldova nu a fost niciodată parte a altor spații decât a celui european, indiferent că a fost sau nu parte a României”, a declarat Traian Băsescu. 

Președeintele României s-a arătat trist deoarece Ucraina nu a semnat astăzi Acordul de Asociere cu UE. 

„Principiile Uniunii Europene nu se negociază, Ucraina trebuie să înțeleagă că acordurile rămân pe masă cu condițiile acceptării acestora mai târziu. Uniunea Europeană nu plătește calitatea de asociat. Ori ți-o asumi gratis ori nu ți-o asumi și sper că președintele Victor Ianukovici să fi înțeles acest lucru”, a mai spus liderul de la Cotroceni. 

(UPDATE) Traian Băsescu a confirmat că va vizita astăzi Chișinăul. Acesta a spus că va participa la recepția dată la Ambasada României de la Chișinău dată cu ocazia Zilei Naționale a României, care este marcată pe 1 decembrie.

„Voi merge la Chișinău pentru a-i felicita pe moldoveni și la ei acasă”, a conchis Traian Băsescu. 

Amintim că Republica Moldova și Georgia au parafat astăzi Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Ucraina a refuzat semnarea acestui Acord optând pentru o apropiere de Federația Rusă.

Sursa: Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *