Actualitate

Traian Băsescu:”Funcţia de preşedinte a reprezentat pentru mine cea mai mare umilinţă a vieţii mele”

Declaraţia, făcută în cadrul primei emisiuni din noul sezon al "După 20 de ani", difuzat de ProTV, a fost făcută în contextul în care preşedintele a fost întrebat dacă este posibil ca şi în România să se întâmple ce s-a întâmplat în Federaţia Rusă, respectiv ca fostul preşedinte să devină premier. "În prima zi în care am plecat de la Cotroceni, plec din viaţa politică. Mi-a ajuns. A fost, cel puţin în ultimii ani, din 2007 până acum, a fost cea mai umilitoare perioadă din viaţa mea", a declarat preşedintele. Traian Băsescu a răspuns în direct de la Cotroceni întrebărilor lui Cristian Leonte şi ale jurnaliştilor Cristian Hostiuc ("Ziarul Financiar") şi Claudiu Pândaru ("Gândul").

Băsescu: Nu mă aştept la niciun câştig electoral din majorarea salariilor bugetarilor

În ceea ce priveşte "reîntregirea" salariilor bugetarilor, preşedintele susţine că aceasta va fi făcută "în niciun caz din populism", ci pentru a stimula consumul, deci creşterea economică, şi pentru că a fost un angajament luat încă de la momentul tăierii lefurilor, respectiv că această măsură este una "temporară". Preşedintele a declarat ulterior, întrebat dacă se aşteaptă să câştige Guvernul capital politic în urma acestei decizii, că el consideră că nu se va câştiga nimic. "Eu zic că această măsură nu aduce, electoral, nimic. După trei ani de austeritate dacă îi dai omului ceva ce crede că i s-a luat pe nedrept nu aduce nimic", a declarat el.

Preşedintele face personal plinurile la Loganul şi Dusterul pe care le deţine

Întrebat dacă mai conduce tot Logan, preşedintele a răspuns afirmativ, precizând ulterior, tot în urma unei întrebări, că şi în cazul Loganului şi a Dusterului pe care le are, el este cel care le face plinul. În ceea ce priveşte preţurile la benzină şi nemulţumirea românilor faţă de creşterea lor continuă, Traian Băsescu a declarat că "Nu poţi să ceri unei firme să fie 100% morală. Dar nici nu poţi să îmi arunci în faţă în fiecare zi preţul mondial al barilului, de 126 de dolari, când tu îl extragi cu 16 dolari". El a precizat însă că, aşa cum a fost el semnat, contractul cu Petrom nu dă posibilitatea statului să facă vreun pas în acest sens.

Printre temele abordate se numără şi cazul Perla, în urma căruia preşedintele speră să fie daţi afară din Poliţie cei aduşi "de pe stradă", care nu au studii de profil, problemele din Sănătate, unde Traian Băsescu acuză ministerul că este "ezitant", dar şi absorbţia fondurilor europene, ocazie cu care preşedintele a lăudat-o pe Elena Udrea, care "aşa cum e ea, cu pantofi cu toc şi pantaloni mai strâmţi", a avut cele mai bune rezultate în perioada guvernării Boc.

Via Gandul.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *