Economie

Transferurile MoneyTO în Moldova pot fi acum primite în numerar, în lire sterline

Sistemul britanic de transfer de bani MoneyTO a extins cooperarea cu Smith&Smith, oferind clienților săi din Moldova un nou serviciu. De acum înainte, este posibil să primiți transferuri de bani din Marea Britanie în numerar în lire sterline de la Victoriabank, una dintre cele mai mari bănci ale țării.

MoneyTO este primul serviciu online din Marea Britanie, care oferă clienților săi posibilitatea de a primi transferuri în lire sterline. Acest lucru nu este doar convenabil, ci și profitabil – utilizatorii nu suportă costurile asociate cu fluctuațiile cursurilor de schimb atunci când trimit un transfer.

Principalul grup de utilizatori al serviciilor de transfer de bani sunt lucrătorii migranți, care sunt interesați de tarife mici și de modalități convenabile, care nu necesită timp, pentru a trimite bani familiilor lor. Potrivit statisticilor, peste 40% dintre clienții MoneyTO din Moldova preferă retragerea de numerar. Și dacă mai devreme destinatarii puteau primi transferuri la sucursalele MAIB în euro, acum alegerea monedei și a punctelor de retragere s-a extins semnificativ.

“Nu mai trebuie să iau în considerare cursul de schimb și să caut diferite opțiuni. Acum familia mea primește transferuri în aceeași monedă în care le trimit eu – lire sterline – și nu pierdem bani pe conversii”, spune Maksim Cebotar, asistent social care locuiește în Sunderland.

Transferurile din Marea Britanie se fac online la www.moneyto.co.uk sau în aplicația mobilă MoneyTO. Transferul este procesat imediat după plata prin Visa sau MasterCard. Banii ajung la destinatar în câteva minute. Taxa variază începând de la 0,49%. Există o ofertă specială pentru noii clienți MoneyTO unde puteți face două transferuri gratuit.

Aplicația mobilă MoneyTo care acceptă limba română poate fi descărcată gratuit din AppStore și Google Play.

În Moldova puteți efectua transferuri de bani în lire sterline într-unul din cele 64 de sedii Victoriabank, situate în Chișinău, Bălți, Cahul, Hîncești, Ungheni și alte orașe. Având în vedere rețeaua mare de servicii Victoriabank, locuitorii chiar și din zonele îndepărtate nu vor trebui să petreacă mult timp pentru a merge să ia banii. La sucursala bancară beneficiarul trebuie doar să prezinte cartea de identitate și să comunice operatorului codul de transfer și suma.

„Mulțumesc fiului meu, care lucrează în Manchester și ne trimite bani în fiecare lună. Eu și soțul meu primim întotdeauna banii în numerar. Fiul meu ne-a sfătuit să folosim smartphone-ul nostru pentru a transfera bani în contul nostru bancar, dar nu știm dedesubturile. Și pentru ce, dacă e mai ușor să te plimbi puțin și să iei banii în mână”, – spune Valentina Rusu, pensionară.

Clienții care preferă să primească transferuri de acasă pot credita banii și în conturile lor Victoriabank. Destinatarul poate face acest lucru printr-un cont personal în aplicația sa bancară.

„MoneyTO urmărește îndeaproape tendințele moderne, extinzând lista de servicii pentru a satisface nevoile clienților. Transferurile bancare, în Moldova, sunt una dintre cele mai populare direcții în rândul clienților noștri. Ne străduim să oferim lucrătorilor migranți cea mai rentabilă și optimă opțiune pentru transferuri de bani din afara frontierei”, a spus directorul MoneyTO, Galina Selicka.

Un sfert din venitul total al tuturor rezidenților Republicii Moldova este reprezentat de transferurile provenite din alte țări. Potrivit datelor Băncii Naționale, în trimestrul II al acestui an, volumul transferurilor de bani din străinătate s-a ridicat la 482,30 milioane USD, în creștere cu 4,7% față de trimestrul II 2021. Potrivit volumului sumelor trimise către Moldova, Marea Britanie este printre primele zece țări.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *