Actualitate

Transnistrenii despre posibilitatea să rămână fără gaz: „Nu. Pe noi Putin nu ne va abandona. Suntem aceiași, suntem ruși”

Locuitorii din stânga Nistrului, au fost întrebați dacă este posibil ca Gazprom să sisteze livrarea de gaze către regiunea transnistreană și care sunt alternativele în cazul în care acest lucru se va întâmpla.

Aproximativ toți cei care au fost întrebați au avut aceeași părere – Gazprom nu va sista livrarea de gaze, deoarece „se vor gândi la noi” sau „pe noi nu ne poate abandona”, au fost unele din răspunsuri.

„Nu. La noi merge o altă țeavă pe care Ucraina nu o poate controla. Stația de pompare se află la noi și apoi merge în Moldova și România. Numai în cazul o să o explodeze ucrainenii. Dar Gazprom nu poate să facă așa ceva, sunt contracte. E vorba de Transnistria, pe noi nu ne va abandona”, a delcarat un locuitor.

„Președintele nostru, Vladimir Krasnoselski, înțelege populația noastră și are grijă de ea. Tocmai până la lacrimi, mulțumim lui că el la noi e așa”, a fost un alt răspuns.

Un alt intervievat a menționat că acest lucru nu se va întâmpla pentru că „suntem aceiași, suntem ruși”.

Vă amintim că, concernul rus Gazprom acuză S.A. Moldovagaz că pe parcursul anului curent a „încălcat în mod regulat termenii contractului” și amenință că ar putea sista complet livrările de gaze naturale dacă partea moldovenească nu va efectua plățile în avans până la data de 20 octombrie 2022. Mai mult, gigantul rus a atenționat, de asemenea, că își rezervă dreptul de a rezilia contractul în orice moment din cauza încălcării „grave” a termenelor pentru încheierea unui acord privind stingerea datoriei istorice a S.A. Moldovagaz.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Daca au aruncat in aer gazoductele spre vest nu vad cum sa mai ajunga gazul ? Rusia vinde petrolul si gazul chinezilor si indienilor (prin Iran ) la preturi prin care de abia isi recupereaza cheltuielile. Viitorul Transnistriei e incert ca sa fiu elegant, daca Rusia pierde razboiul si pleaca din Crimeea.

  2. Cu asemenea „cetățeni” ar trebui să ne unim noi??? Porketii soiuz în formă pură.
    Cine i-a adus pe aceste meleaguri poate să-i și ia înapoi, pe toți la pachet, și să lase pământul băștinașilor acelor locuri. Iată de ce tot omul are origini comune, general acceptate ca fiind primatele, mai puțin rusul care se trage din pork. Pe ăștia până nu îi calci cu bocancul pe cap nu se liniștesc, ei vor „drepturi”, tot timpul ei sunt mai egali ca alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *