Ultima oră

Transnistrenii își fac pașapoarte biometrice pentru a călători în Europa

”Implementarea prevederilor Acordului (de Asociere cu UE) va începe de la 1 octombrie. În acelaşi timp, vom intra în campania electorală, alegerile fiind programate pentru 30 noiembrie.

Implementând prevederile Acordului şi comunicând avantejele acestui acord, zonei de comerţ liber, sperăm să convingem cetăţenii Republicii Moldova că aceasta este singura cale de progres şi de modernizare a ţării. Ceea ce a fost binevenit pentru România, pentru ţările baltice, va trebui să se potrivească şi Republicii Moldova”, a declarat Natalia Gherman, într-un interviu acordat Deutsche Welle.

Avantaje și în stânga Nistrului

Şefa diplomaţiei de la Chişinău a precizat că R. Moldova este „un stat european, nu numai prin poziţionarea geografică, ci şi prin istorie, moştenire şi civilizaţie”, care “împărtăşeşte aceleaşi valori cu celelalte state europene”. În ceea ce priveşte soluţiile politice pentru rezolvarea crizei transnistrene, Natalia Gherman a subliniat că “integrarea europeană şi rezultatele obţinute în acest proces sunt cele mai eficiente argumente în favoarea reunificării Republicii Moldova”. „Ultimul exemplu este foarte concludent. Atunci când Republica Moldova a obţinut abolirea regimului vizelor pentru spaţiul european, a crescut numărul solicitanţilor pentru paşaportul biometric moldovenesc din regiunea transnistreană. Acelaşi lucru se va întâmpla cu implementarea prevederilor zonei de comerţ liber cu UE, pentru că ideea este de a spori transparenţa, de a îmbunătăţi climatul de afaceri, de a moderniza ţara, de a spori competitivitatea, şansele de export şi investiţiile străine”, a declarat ministrul moldovean de Externe, care a efectuat săptămâna aceasta o vizită la Berlin.
 
evz.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *