Justiție

Transnistria anunță că alte două persoane implicate în “atacul terorist” au fost arestate

Regiunea nerecunoscută transnistreană a anunțat că au fost reținute încă două persoane care ar fi fost implicate în pregătirea unui “atac terorist” în regiune, potrivit Newsmaker .

Așa-numitul procuror general al regiunii nerecunoscute, Anatolii Guretskii, a declarat acest lucru la un canal de televiziune local.

Guretskii a povestit despre reținerea a încă două persoane din Transnistria, care ar fi putut fi implicate în presupusul “atac terorist” împotriva oficialilor de către forțele de securitate din regiune.

Potrivit acestuia, aceste persoane nu au fost implicate direct în pregătiri.

La 9 martie, așa-numitul “Comitet de anchetă” transnistrean a declarat că a reținut doi suspecți care ar fi planificat un “act terorist” împotriva conducerii pseudo-republicii, la instrucțiunile SBU, pe care serviciul special ucrainean l-a descris ca fiind o provocare orchestrată de Kremlin.

Ulterior, procurorul Transnistriei nerecunoscute, Anatoliy Guretskyy, a declarat că la Bender s-ar fi pregătit un “act de terorism” la ordinul SBU împotriva delegației OSCE.

Biroul de Reintegrare din Moldova a sugerat Tiraspolului să-i predea pe suspecții actului terorist pentru a efectua propria anchetă, dar au spus că nu au de gând să-i extrădeze.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *