Politică

Transnistria marchează 10 ani de la așa-numitul referendum din stânga Nistrului! Populația vrea aderarea regiunii la Federația Rusă

Liderul transnistrean a pus în sarcina pretinsului Cabinet de miniștri de la Tiraspol, cu atragerea experților Sovietului Suprem și reprezentanților sistemului judecătoresc, să creeze în termen de două săptămâni o „Comisie de stat privind aducerea legislației Republicii Moldovenești Nistrene în corespundere cu legislația federală a Federației Ruse”, iar nu mai târziu de 1 noiembrie 2016 să prezinte spre aprobare președintelui RMN planul privind armonizarea legislației RMN cu cea a Rusiei. Responsabil de controlul pentru executarea decretului este așa-zisul premier transnitrean Pavel Prokudin.

Realitatea.md amintește că în cadrul referendumului privind vectorul de dezvoltare al RMN, nerecunoscut în Republica Moldova, care a avut loc în stânga Nistrului la 17 septembrie 2016, 97,2% dintre participanți au susținut cursul de independență a Transnistriei și aderarea ulterioară la Federația Rusă.

sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *