Social

Transparență în livrarea transfrontalieră de colet: Tarifele pentru acest serviciu, publicate online

Tarifele pentru livrarea coletelor poștale internaționale vor fi publicate online. Se întâmplă după ce 79 de parlamentari au votat, în ședința de joi, 13 aprilie, un proiect de lege în acest sens.

Documentul a fost elaborat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și prevede preluarea normelor Regulamentului UE cu privire la serviciile de livrare transfrontalieră de colete, transmite Deschide.md.

Prin adoptarea instrucțiunilor prevăzute în Regulament, utilizatorii serviciilor de livrare de colete poștale internaționale vor putea lua cunoștință on-line cu tarifele pentru aceste servicii.

„Va fi stimulată concurența și va fi asigurată o supraveghere mai eficientă a acestui sector. În rezultat, se vor reduce diferențele tarifare nejustificate și tarifele plătite de persoanele fizice și de întreprinderile mici și mijlocii. Or, în prezent, prețurile mari de livrare pentru serviciile poștale internaționale reprezintă unul dintre principalele obstacole pentru cumpărătorii online și pentru comercianții electronici”, precizează autorii proiectului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *