ActualitateSănătate

Transplant de cord de succes în 2023 la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din București

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) transmite, joi seară, că, în anul 2023, a continuat cu succes activitatea de transplant de cord a echipei Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a UMF ”Carol Davila” din Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, fiind realizate cinci transplanturi. ”În anul 2023 a continuat cu succes activitatea de transplant de cord a echipei Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a UMF ”Carol Davila” din Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, efectuându-se 5 transplanturi în acest an (9 de la reluarea acestei activităţi la SCUB, în anul 2022)”, a transmis, joi seară, ANT, potrivit news.ro.

Instituţia precizează că operaţiile de prelevare şi transplant cardiac au fost realizate de profesorul Horaţiu Moldovan, împreună cu echipa de chirurgi din acest centru de transplant: Dr. Cristian Voica, Dr. Silvia Preda, Dr. Marian Broasca, Dr. Irina Dobra, Dr. Robert Tiganasu, Dr. Sorin Mitroi, Dr. Alexandru Zaman.

Echipa de anestezişti este condusă de dr. Mihai Cacoveanu, iar managementul cardiologic al receptorilor (pre- si posttransplant), precum şi monitorizarea ecocardiografică transesofagiană perioperatorie au fost efectuate de medici cardiologi Dr. Claudia Nica si Dr. Andrada Guta.

Echipa de suport a circulaţiei extracorporale şi protecţiei cordului transplantat au fost asigurate de asistentele Cristina Condrache şi Giuliana Chirilă, coordonate de Victor Pavel, iar asistentele instrumentare Mihaela Busila si Florenta Bibiloiu au sprijinit buna desfăşurarea în condiţii de siguranţă a intervenţiilor de prelevare şi transplant.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *