LumeaSănătate

Transplant de rinichi de la porc la om în SUA

Un bărbat în vârstă de 62 de ani se recuperează bine și ar trebui să părăsească spitalul în curând, după ce a primit un nou rinichi de la un porc. Chirurgii americani spun că Rick Slayman este un „adevărat erou” pentru că a încercat această operație de pionierat.

Operația de patru ore, efectuată în martie, „marchează o etapă majoră în încercarea de a oferi pacienților organe mai ușor de obținut”, a declarat Spitalul General din Massachusetts într-un comunicat. Rick Slayman a suferit un transplant de rinichi uman la același spital în 2018, după ce înainte de aceasta a fost supus la dializă timp de șapte ani, deoarece proprii rinichi nu funcționau corespunzător.Cinci ani mai târziu, transplantul a eșuat și a trebuit să se întoarcă la dializă în mai 2023.

Slayman a spus că a cântărit argumentele pro și contra și a decis să meargă mai departe cu transplantul de rinichi de porc: „Am considerat că nu este doar o modalitate de a mă ajuta pe mine, ci și o modalitate de a oferi speranță pentru miile de oameni care au nevoie de un transplant de rinichi”. Rinichiul special de porc a fost furnizat de eGenesis din Cambridge, Massachusetts. Animalul a fost modificat genetic pentru a îmbunătăți compatibilitatea.

Unul dintre membrii echipei de transplant, dr. Tatsuo Kawai, a declarat: „Speranța noastră este că această abordare de transplant va oferi un colac de salvare milioanelor de pacienți din întreaga lume care suferă de insuficiență renală”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *