Social

Transportatorii anunță proteste. APOTA denunță abuzurile comise de către organele de Poliție și Serviciul Fiscal de Stat

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) denunță abuzuri comise de organele de poliție și Serviciul Fiscal de Stat și anunță că transportatorii vor organiza două flashmoburi.

Unul va avea loc chiar în fața sediului Delegației UE și altul în fața sediului Inspectoratului General al Poliției (IGP), transmite Știri.md.

Când și le oră se va organiza evenimentele, APOTA va veni cu detalii după ce vor fi notificate organele publice locale, conform prevederilor legale.

”APOTA comunică că în urma analizei informațiilor parvenite de la operatorii de transport auto privind abuzurile comise de către organele de Poliție și Serviciul Fiscal de Stat și discuțiilor avute cu reprezentanții companiilor de transport de pasageri, drept reacție la fărădelegile și persecuțiile comise de instituțiile publice îndreptate spre limitarea activității legale a transportatorilor în zilele de duminică, companiile de transport de pasageri vor organiza două flashmoburi.

Primul în fața sediului Delegației UE la Chișinău, care va avea drept scop atragerea atenției Delegației UE la persecuțiile companiilor de transport și încălcarea drepturilor fundamentale de către Poliție și Serviciul Fiscal de Stat, cu solicitarea de a reacționa la aceste încălcări grave, și al doilea în fața sediului IGP, care va avea drept scop atragerea atenției publice asupra faptului utilizării în prezent de către organele de drept și de control a metodelor plahotniuciste îndreptate să forțeze companiile de transport să renunțe la activitatea de prestare a serviciilor ocazionale de transport în zilele de duminică.

Flashmoburile ce urmează a fi organizate de transportatori urmăresc scopul atragerii atenției societății asupra problemelor grave, apărute recent în ramura transporturilor și nu pot fi interpretate drept o manifestație pro sau contra protestelor politice organizate în zilele de duminică”, se menționează într-un comunicat remis presei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *