ActualitateExterne

Tranzacţii mai slabe ale diviziei de jocuri

Sony şi-a redus previziunile de vânzări pentru consola principală PlayStation 5 (PS5) miercuri, după ce a avertizat cu privire la tranzacţii mai slabe ale diviziei sale cheie de jocuri video, transmite CNBC, potrivit Agerpres.

Gigantul japonez al jocurilor video a declarat că acum se aşteaptă să vândă 21 de milioane de unităţi ale PS5 în anul fiscal care se încheie în martie, în scădere faţă de previziunile anterioare de 25 de milioane de unităţi.

Reducerea perspectivelor vine după ce Sony a înregistrat venituri trimestriale record în cel mai important trimestru, încheiat în decembrie, care include sezonul sărbătorilor.

Sony a vândut 8,2 milioane de unităţi ale consolei sale emblematice PlayStation 5 în trimestrul al treilea fiscal, care se desfăşoară din octombrie până în decembrie.

Sony a vândut până acum 16,4 milioane de unităţi PS5 în anul fiscal curent.

Compania şi-a redus, de asemenea, prognoza de vânzări pentru anul fiscal pentru divizia sa de jocuri cu 210 miliarde de yeni, la 4,15 mii de miliarde de yeni, spunând că se aşteaptă la o scădere a vânzărilor de hardware.

Provocarea companiei constă acum în încercarea de a menţine impulsul pentru PS5, care a fost lansat cu mai bine de trei ani în urmă.

În octombrie, Sony a pus la dispoziţie o versiune reîmprospătată a consolei, cu specificaţii mai bune.

Rivalul Nintendo s-a confruntat cu o problemă similară, reuşind să menţină interesul pentru consola sa Switch, veche de aproape şapte ani, datorită noilor lansări de jocuri şi filme asociate cu personajele sale celebre, cum ar fi Super Mario.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *