Actualitate

Traseul Sărăteni-Soroca, reconstruit pe banii americanilor, văzut din aer (GALERIE FOTO)

Fondul Provocările Mileniului Moldova a publicat pe pagina oficială de pe Facebook poze care prezintă mai multe sectoare din acest traseu, anterior un adevărat dezastru pentru şoferi.

Investiția în modernizarea traseului este de circa 100 milioane USD și a inclus reconstrucția traseului de la intersecția Sărăteni, pînă la intersecția Drochia (drumul R7) cu o lungime de 93 de km, reabilitarea unei porțiuni de 1,8 km a drumului național R14 „Bălți – Sărăteni – M2”, un segment de 1,2 km de drum local spre orașul Soroca, precum și drumul de acces spre stația de pompieri din r. Soroca de 0,750 km.

Lucrările de reabilitare a traseului au durat 2 ani și au prevăzut reparația a șapte poduri și construcția a altor șapte poduri noi, inclusiv podul de la intersecția denivelată Sărăteni și podul cu cale ferată de lîngă orășelul Ghindești. De asemenea, au fost construite circa 22 km de trotuare în localitățile amplasate de-a lungul drumului, au fost iluminați circa 20 de km de drum, s-au instalat în jur de 12 km de parapet din metal, au fost instalate 2113 semne rutiere și peste 9000 de obiecte reflectorizante pentru traseu în porțiunile de drum periculoase etc.






sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *