Eveniment

Tratament stomatologic gratuit pentru copiii orfani

Medicii stomatologi vor examina și trata 300 de copii. Medicamentele necesare pentru tratament sunt oferite prin intermediul Programului de angajament civic și asistență umanitară al Comandamentului European. Această vizită este ultima din cadrul unui program medical pe termen lung, care are drept scop sprijinirea copiilor neprivilegiați din Moldova.

O nouă rundă de negocieri în formatul „5+2”

O nouă rundă de negocieri în problema transnistreană în formatul „5+2” s-a încheiat, ieri, la Viena. La negocieri au participat părțile implicate în conflict, mediatorii și observatorii. Ambasadorul Erwan Fouéré, reprezentantul special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean a prezidat întâlnirea.

O delegație din Beijing în vizită la Chișinău

În perioada 12-15 septembrie, o delegație din Beijing, în frunte cu viceprimarul general, Xia Zhanzyi va vizita orașul Chișinău la invitația primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă.

În cadrul întrevederii urmează a fi stabilite teme de interes comun pentru cooperarea dintre Chișinău și Beijing, precum și realizarea unor proiecte investiționale.

Delegația din Beijing va vizita Parcul „Dendrariu”, Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” și Grădina Publică din Scuarul Catedralei. De asemenea, vor efectua o vizită în scop de documentare în Parcul „Valea Morilor”.

Până la 95.000 Euro pentru 6 echipe de fotbal din Moldova

Conform noului regulament de împărțire a fondurilor obținute în urma desfășurării Campionatului European, Academia Chișinău, Dacia Chișinău, Milsami Orhei, Zimbru Chișinău, Sheriff Tiraspol și Olimpia Bălți vor primi până la 95. 000 Euro de la UEFA.
Noul sistem presupune că banii veniți din organizarea EURO 2012 să fie împărțiți între toate cluburile a căror jucători au reprezentat naționalele care au participat atât la turneul final, cât și la preliminarii. Drept motiv al noului sistem este stimularea echipelor de club de a-și lăsa mai ușor fotbaliștii să evolueze pentru naționala țărilor din care provin.

Rubrică realizată de Elena Podoleanu
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *