ActualitateExterne

Trebuie să profităm și să distrugem regimul Iranului

Fostul prim-ministru al Israelului, Naftali Bennett, afirmă că statul israelian trebuie să profite de oportunitatea de a riposta oferită de atacul de marți pentru a înlătura de la putere „regimul terorist” al Iranului, potrivit SkyNews. De asemenea, actualul premier al Israelului, Benjamin Netanyahu, susține că Iranul a comis o mare greșeală și răspunsul israelului va fi pe măsură, informează Mediafax.

Naftali Bennett spune că Israelul are „cea mai mare oportunitate din ultimii 50 de ani de a schimba fața Orientului Mijlociu” și că, odată cu „paralizarea” Hamas și Hezbollah, Iranul este expus.

„Conducerea Iranului a făcut o greșeală teribilă”, a scris el pe X.

„Trebuie să acționăm acum pentru a distruge programul nuclear al Iranului, instalațiile sale energetice centrale și pentru a paraliza mortal acest regim terorist”, adaugă Bennett.

Netanyahu: Oricine ne atacă, îl vom ataca

Premierul Israelului a declarat că Iranul va suferi pentru atacul său de marți seara. „Iranul a făcut o mare greșeală în seara aceasta – și va plăti pentru asta”, a declarat Benjamin Netanyahu, citat de Sky News.

„Există, de asemenea, o mână deliberată și criminală în spatele acestui atac – ea vine de la Teheran.

„Ne vom ține de regula pe care am stabilit-o: oricine ne atacă – îl vom ataca”.

El a adăugat că atacul a „eșuat”, în contextul în care Teheranul a afirmat că aproximativ 90% dintre rachete și-au găsit țintele.

Rapoartele de la fața locului și informațiile venite din SUA sugerează că marea majoritate a rachetelor au fost interceptate cu succes – iar Israelul nu a raportat încă pagube, răniți sau morți.

Oficialii israelieni au promis deja un „răspuns dureros” împotriva inamicului său, purtătorul de cuvânt al IDF afirmând că răspunsul va veni într-o manieră și la un moment ales de ei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *