Social

Trei bărbați din Chișinău și Dubăsari, reținuți pentru 17 cazuri de escrocherie. Ce pedeapsă riscă aceștia

Trei bărbați în vârstă de 19, 24 și 28 de ani, originari din Chișinău și Dubăsari, membri ai unui grup infracțional organizat în comiterea escrocheriilor și anume prin crearea unor istorii false precum că ruda persoanei apelate ar fi produs un accident rutier, au fost reținuți și sunt cercetați penal în 17 cazuri, transmite Realittaea.md.

Astfel, potrivit poliției, fiecare dintre suspecți avea rolul său în această schemă infracțională.

„Aceștia se dădeau drept angajați ai organelor de drept, contactau rudele și sub pretextul că apropiații lor ar fi produs un accident rutier în urma căruia a avut de pătimit o persoană solicitau mijloace bănești pentru a nu fi trași la răspundere penală. Sumele estorcate de la victime variau între 5 000, 20 000 și 50 000 de euro”.

În urma perchezițiilor autorizate efectuate la domiciliile și în automobilele suspecților, polițiștii au depistat și ridicat mai multe telefoane mobile, carduri bancare, bani și alte acte ce le demonstrează implicarea la comiterea infracțiunii.

Bănuiții au fost plasați în arest pentru 30 de zile. Conform legislației penale în vigoare riscă închisoare de la 7 la 10 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *