Social

Trei bărbați – reținuți de oamenii legii. Ce infracțiune au comis

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale NORD împreună cu ofițerii Agenției Europene FRONTEX au destructurat un grup criminal organizat specializat în migrația ilegală. Membrii grupului au fost reținuți în flagrant delict în zona de frontieră, unde ar fi organizat pentru un cetățean ucrainean migrarea ilegală din Ucraina în Republica Moldova, inclusiv urmau să asigure și șederea temporară în țara noastră, informează Poliția de Frontieră.

Duminică, 30 aprilie, bărbatul din Ucraina a trecut ilegal frontiera moldo-ucraineană, traversând înot râul Nistru. Astfel, în cadrul unei misiuni comune de supraveghere a frontierei de stat, angajații Sectorului Poliţiei de Frontieră Otaci și cei de la FRONTEX au surprins pe direcţia localităţilor Călărăuşeuca-Moghiliov-Podolsk un bărbat care nu-şi justifica prezenţa în zonă.

Astfel, ca urmare a verificărilor specifice, persoana a fost legitimată ca cetățean al Ucrainei în vârstă de 35 de ani. La fața locului, echipa comună de control a depistat trei cetățeni moldoveni. Din primele cercetări, oamenii legii au stabilit că aceștia aveau rolul de a prelua persoana străină, transporta şi caza temporar pe teritoriul Republicii Moldova, contra sumei de 4 000 de dolari.

Ulterior, bănuiții au fost reținuți pentru 72 de ore.

Polițiștii continuă cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *