Cahul

Trei braconieri au fost prinși în rezervația „Prutul de Jos”

În dimineața zilei de astăzi, 17 mai, în baza unei informații operative, angajații Sectorului Poliției de Frontieră Brânza au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a braconajului în zona de frontieră. Aproximativ la ora  7.45, pe direcția Slobozia-Mare(RM)-Tuluceşti(ROU) inspectorii de frontieră au observat trei bărbați care pescuiau pe lacul Beleu. Acțiunile acestora au fost monitorizate și în momentul revenirii pe malul lacului, persoanele au fost reținute. Din primele cercetări s-a stabilit că sunt trei moldoveni cu vârste de 23, 29 și 40 de ani, toți locuitori ai raionului Cahul.

Ei aveau 22 plase de diferite dimensiuni, care au însumat o lungime de 1750 metri, cu ajutorul cărora bărbații au reușit să prindă 54 de kg de pește. Persoanele au recunoscut că știau că pescuitul este interzis în rezervaţia de stat ,,Prutul de Jos”. 

Pescarii au fost amendaţi contravenţional cu câte 400 de lei pentru încălcarea regimului de frontieră. Peștele și plasele au fost transmise după competenţă reprezentanţilor rezervaţiei naturale ”Prutul de Jos”. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *