CSI / RusiaMoldovaSocial

Trei cele mai mari bănci din R. Moldova și-au suspendat colaborarea cu sistemul de transferuri bănești rusesc Unistream

Agroindbank, Moldinkombank și Victoriabank, trei cele mai mari bănci din Republica Moldova, și-au suspendat activitatea cu sistemul de transferuri bănești rusesc, aflat sub sancțiuni americane, Unistream. Măsura a fost luată pentru o perioadă de timp nedeterminată. Informațiile au fost confirmate, marți, 25 iulie, de reprezentanții celor 3 bănci pentru agenția de presă TASS, transmite Newsmaker.md.

De asemenea, posibilitatea de a efectua transferuri bănești din Moldova prin Unistream este păstrată prin intermediul altor instituții bancare. Fincombank continuă să colaboreze cu compania rusească.

Precizăm că, pe 20 iulie, autoritățile SUA au impus sancțiuni împotriva a încă cinci instituții de credit rusești. Pe listă se află Tinkoff Bank, Loko Bank, Banca Comercială Socială din Sankt Petersburg, Bank Solidarnost și Unistream. Sancțiunile față de instituțiile respective au fost impuse pentru a limita accesul Moscovei la sistemul financiar global.

Unistream, uneori scrisă Unistream Bank, este o companie internațională de transfer de bani și o bancă cu sediul în Rusia. Serviciul a fost inițial un departament al Uniastrum Bank, dar în 2006 a devenit o companie separată, cu licență bancară proprie. Unistream efectuează operațiuni în 335 000 de locații din peste 100 de țări.

Menționăm că, în urma recunoașterii de către Rusia a zonelor din Ucraina care nu sunt controlate de guvern din regiunile Donețk și Lugansk la 21 februarie 2022 și în urma invadării neprovocate și nejustificate a Ucrainei la 24 februarie 2022, UE și SUA au impus o serie de noi sancțiuni împotriva Federației Ruse, care cuprind măsuri restrictive specifice (sancțiuni individuale), sancțiuni economice și măsuri diplomatice. De asemenea, UE a adoptat sancțiuni împotriva Belarusului ca răspuns la implicarea sa în invadarea Ucrainei.

De la începutul invaziei în Ucraina, oficialii de la Chișinău au condamnat cu fermitate acțiunile Moscovei. La rândul său, șefa statului, Maia Sandu a dat asigurări, în repetate rânduri, că Republica Moldova respectă sancțiunile internaționale impuse Federației Ruse ca urmare a invaziei în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *