Actualitate

Trei cetățeni ai R. Moldova reținuți la hotar: S-au pornit în România cu peste un kg de aur (VIDEO)

Astfel, angajații Combaterii Crimelor Organizate a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura Generală, Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal, au deconspirat tentativa scoaterii ilegale din țară a peste un kg de metale prețioase în valoare de 500 mii de lei.

Urmare a investigațiilor efectuate de forțele de ordine timp de jumătate de an, s-a stabilit că doi membri ai grupului infracțional sunt fondatori și administratori ai unui lombard din Chișinău. Aceștia achiziționau de la diverse persoane bijuterii din aur, oferind un preț mai avantajos decât cel care este pe piața internă. Ulterior, bijuteriile din aur erau transportate prin contrabandă în România.

Totodată, pentru a nu fi prinși cu bunuri de contrabandă, tinerii au identificat o persoană de încredere printre angajații unui magazin de pe teritoriul punctului de trecere Leușeni, care a reușit să preia de la aceștia o cantitate de peste un kg de bijuterii din aur și să părăsească teritoriul punctului de trecere. 

În urma perchezițiilor efectuate la 23 martie, în automobilul suspecților s-au depistat 1084 gr de bijuterii din aur, care au fost ridicate de către poliție.

Pe faptul dat a fost inițiată o cauză penală „Contrabanda”, art.248, al.5 Cod Penal al R.Moldova. Dacă vor fi găsiți vinovați moldovenii riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *