Social

Trei cetățeni străini, depistați cu acte false la vamă: Unul dintre ei a primit refuz de intrare în R. Moldova

Polițiștii de frontieră au identificat joi, 20 aprilie, trei cetățeni străini care dețineau acte falsificate. Două premise de conducere și o viză electronică, toate cu semne vădite de falsificare, au fost ridicate și transmise spre expertiză, unul dintre aceștia a primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Primul caz a avut loc în PTF Tudora. Un șofer din Israel a prezentat la controlul de frontieră permisul de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile ucrainene. Din verificările primare, s-a stabilit că actul este falsificat. Bărbatul a recunoscut că l-a cumpărat contra sumei de 10 mii de hrivne, scrie Jurnal.md.

În PTF Leușeni, o tânără din Ucraina a prezentat printre documente și permisul de conducere, pe care l-a perfectat ilegal. După ce polițistul de frontieră a informat-o că actul conține indici clari de falsificare, în declarații femeia nu a ascuns că l-a obținut prin intermediar, contra sumei de 100 de euro.

La Aeroportul Internațional Chișinău, falsul în documente oficiale a constituit motiv de refuz de intrare în R. Moldova pentru un pasager de la ruta Istanbul-Chișinău. Pentru a justifica scopul vizitei, cetățeanul Egiptului a prezentat o viză electronică, care ar fi aplicată pe numele său de către misiunile diplomatice armene. Ca urmare a verificării adiționale a vizei, polițiștii de frontieră au constatat că este falsificată.

Angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *