Actualitate

Trei inspectori vamali sunt ACUZAȚI de contrabandă în proporţii deosebit de mari

Potrivit procurorilor, administratorul şi expeditorul firmei au introdus pe teritoriul Republicii Moldova, pe parcursul anului 2010, mărfuri cu regim vamal de import provizoriu în valoare de peste 5,5 milioane de lei. Mărfurile au fost introduse în zona economică liberă, statutul căreia nu prevede comercializarea ulterioară a mărfurilor respective pe teritoriul ţării. Contrar acestor restricţii, angajaţii firmei au vândut mărfurile de larg consum, iar ulterior au influenţat inspectorii vamali ai postului vamal Giurgiuleşti – Cahul să introducă date denaturate în actele de identificare vamală, precum că produsele au fost reexpediate şi scoase de pe teritoriul Republicii Moldova.

În baza aceleiaşi scheme, în perioada anului 2011, administratorul şi expeditorul firmei au mai introdus în ţară mărfuri cu regim vamal de tranzit în valoare de aproximativ 2,2 milioane de lei. Marfa, care potrivit documentelor vamale putea doar tranzita ţara, a fost comercializată pe teritoriul Republicii Moldova. Ulterior, pentru a ascunde contrabanda, inspectorul vamal al postului vamal Briceni – Rososeni, a introdus date false în documente, precum că mărfurile au fost scoase de pe teritoriul Republicii Moldova.

Actualmente, învinuiţii au interdicţia de a părăsi hotarele ţării, iar la solicitarea procurorilor, vameşii au fost suspendaţi din funcţie până la pronunţarea sentinţei. Procurorii au finalizat recent urmărirea penală şi au expediat dosarul în instanţa de judecată.

sursa: timpul.md (TTM)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *