Actualitate

Trei localități din R. Moldova rămân în continuare în BEZNĂ din cauza vântului puternic

Astfel, conform situaţiei de la ora 10.00 a zilei de miercuri, 8 aprilie, mai rămâneau fără tensiune 3 localităţi, respectiv satul Costeşti din raionul Ialoveni şi satele Fârlădeni şi Tanatarii Noi din raionul Căuşeni.

Pentru comparaţie, la ora 17.00 a zilei de 7 aprilie erau fără tensiune 53 de localităţi, iar către ora 20.00 a aceleiaşi zile numărul acestora era de 22 de localităţi.

Deconectările avariate s-au datorat rupturilor de conductori ai liniilor electrice aeriene, deteriorării pilonilor şi a diferitor elemente ale echipamentelor electrice de linie. Lucrările au constat în înlocuirea elementelor deteriórate şi restabilirea funcţionalităţii reţelelor.

Totodată, în majoritatea localităţilor afectate, dar alimentate deja cu energie electrică există comsumatori individuali, care încă nu au enegie din cauza deteriorării branşamentelor. Pentru restabilirea acestora şi reluarea furnizării energiei electrice către toţi consumatorii a fost majorat numărul de echipe mobile de la 54 până la 78.

Menționăm că, avertizarea “ Cod galben” de vânt puternic, emisă de Serviciul meteorologic de Stat se menţine şi pentru ziua de astăzi, 8 aprilie.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *