Ultima oră

Trei mari producători de electrocasnice au anunţat investiţii de 160 milioane de euro în România

Trei producători din indus­tria de electro­casnice au pus România pe harta lor de investiţii prin proiecte a căror valoare se ridică la 160 mil. euro şi care ar trebui să ge­ne­re­ze cel puţin 3.500 de noi locuri de muncă, potrivit datelor ZF. Astfel, România începe să devină un jucător tot mai important în producţia euro­pea­nă de electrocasnice, un sector care câşti­gă greutate şi în economia locală, de­pendentă în mare parte de producţia de componente auto.

„România încă este atractivă dato­ri­tă costurilor cu forţa de muncă, este încă un avantaj pe care îl avem, în con­diţiile în care salariile reprezintă un procent mare din preţul final al unor pro­duse electrocasnice voluminoase. Ne-am dat seama destul de târziu că tre­buie să încurajăm investiţiile străine, să oferim aju­toare de stat. Trendul e bun, ne putem aştepta şi la alte in­vestiţii“, spune Radu Merica, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane.

În 2013, pe piaţa locală, italienii de la De’Longhi au început să producă espressoare de cafea în localitatea Jucu (din Cluj), pe locul lăsat liber de producătorul de telefoane mobile Nokia, unde doar în primii doi ani au ajuns la afaceri de peste 70 de milioane de euro.
 
Sursa: zf.ro

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.