Ultima oră

Trei militari au fost condamnați la 5 ani de închisoare

Potrivit oamenilor legii, aceştia au maltratat psihic şi fizic 13 militari, cu termen mic de încorporare. Ultimii au fost supuşi relelor tratamente pe parcursul lunilor iulie-august, în urma cărora au suportat diverse leziuni corporale. 

Potrivit șefului Direcției educație a DTC, în timpul îmbăierii efectivului, a fost depistat un soldat cu echimoze pe suprafața corpului. În urma controlului au mai fost depistați încă 11 militari bătuți. Pe acest fapt fost dechisă o anchetă de serviciu. 3 militarii în termen bănuiți de comiterea infracțiunii au fost sancționați disciplinar cu arest, iar ofițerii corpului de comandă – retrogradați în funcție. 

Ulterior, cei trei militari au recunoscut faptele comise. Astfel, instanţa a decis să-i condamne la câte cinci ani de detenţie, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de patru ani. 

Potrivit unui comunicat emis de Procuratura Generală, în nouă luni ale anului curent, procurorii militari au luat la evidenţă 147 infracţiuni de acest gen. Dintre acestea, în Armata Naţională au fost comise –118, în creştere faţă de anul 2012, iar în Trupele de Carabinieri – 29, în descreştere cu 5 cazuri. 

Sursa: Euro TV
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *