Social

Trei persoane, depistate cu acte falsificate, pe Aeroportul Chișinău. Unde intenționau să ajungă

Poliţiştii de frontieră din PTF Aeroportul Internațional Chişinău au identificat în fluxul de călători două cetățence de origine iraniană și o cetățeancă a Republicii Democrate Congo, care s-au legitimat cu pașapoarte falsificate.

Persoanele s-au prezentat în data de 20 ianuarie 2023, printre pasagerii sosiţi în Republica Moldova cu ruta „Istanbul – Chişinău”. Toate trei cetățence au declarat că în țara noastră sunt în scop turistic, transmite Replicamedia.md.

Ulterior, în cadrul controlului de specialitate au apărut suspiciuni asupra veridicității pașapoartelor prezentate. Ca urmare a verificării adiționale, cu ajutorul tehnicii speciale din dotare și identificării persoanelor prin bazele de date internaționale, polițiștii de frontieră au constatat că de fapt actele ar aparținea altor persoane decât cele aflate la linie.

Astfel, două din persoanele documentate sunt cetățence a Iranului, care au recunoscut că sunt cu identitatea altora, fiind cumpărată contra unei sume de bani în țara de origine.

În fapt, deținătoarea pașaportului argentinian falsificat, în vârstă de 18 ani, intenționa să ajungă în Republica Federală Germană, iar cealaltă – deținătoare a unui pașaport columbian falsificat, în vârstă de 25 de ani – în Canada.

În cazul cei de-a treia persoane, cetățeanca Republicii Democrate Congo de 52 de ani, era falsificat pașaportul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord prin substituirea fotografiei și a datelor personale. Aceasta intenționa să ajungă la Dublin.

Pașapoartele falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei. Investigațiile continuă în vederea elucidării circumstanțelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *