Justiție

Trei persoane din Bălți, condamnate la ani grei de închisoare pentru trafic de influență față de un procuror și judecător

Un bărbat și două femei din Bălți au fost condamnați la închisoare cu executare pentru de trafic de influență față de un procuror și judecător. Potrivit Procuraturii Generale (PG), în martie 2021 a fost pornită urmărirea penală pe faptul că bărbatul împreună cu concubina sa și o altă femeie, au susținut că prin intermediul unor persoane au influență asupra judecătorului de la Judecătoria Bălți sediul Central, în procedura căruia pe rol se afla la examinare cauza penală de acuzare a condamnatului împreună cu alte trei persoane, învinuiți cu toții pentru comiterea infracțiunii de păstrare cu scop de înstrăinare a substanțelor narcotice, în proporții deosebit de mari.

Totodată, susținând că au influență și asupra procurorului cei trei condamnați au pretins de la ceilalți doi inculpați câte 5000 euro de la fiecare (total 10 000 euro), pentru a influența atât procurorul de caz cât și judecătorul să emită în privința acestora o sentință neprivativă de libertate.

 La 22 martie 2021, bărbatul a primit personal prima tranșă de 5000 euro de la denunțător, după care, toți trei participanți la infracțiunea de trafic de influență au fost reținuți de către ofițerii CNA. Urmărirea penală în prezenta cauză penală a durat două luni, iar judecarea acesteia a durat aproape doi ani.

Bărbatul a fost condamnat la 4  ani, iar femeile la  3 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, cu luarea acestora sub strajă din sala de judecată. Mijloacele bănești în sumă de 5000 euro și telefoanele mobile ce aparțin condamnaților au fost trecute forțat și gratuit în folosul statului.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *