Internațional

Trei persoane suspectate de a avea legături cu terorismul islamist, arestate la Berlin

În vârstă de 21, 31 și 45 de ani, acestea sunt suspectate de a fi "planificat să meargă în zone de război", fără îndoială, în Siria sau Irak, potrivit aceluiași purtător de cuvânt.

Cele trei persoane ar putea avea legătură cu gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) în Siria și în Irak, a precizat reprezentantul poliției, confirmând în parte informațiile dezvăluite de ziarul Bild pe site-ul său internet.

Justiția anchetează pregătirea unui "act grav putând aduce atingere statului", potrivit ziarului, dar nu există totuși "niciun indiciu privind planuri concrete de atentate în Germania".

Suspecților li se reproșează că voiau să meargă într-o tabără de antrenament unde să se instruiască în vederea pregătirii unui atentat.

Cele trei persoane frecventau o moschee salafistă, unde mergea în mod regulat și presupusul autor al atentatului din 19 decembrie care intrase în plin cu un camion într-un târg de Crăciun din Berlin, atac soldat cu 12 morți și 48 de răniți, a confirmat poliția germană.

Moscheea, aflată în vizorul anchetatorilor, a făcut de asemenea obiectul unei percheziții, a indicat sursa menționată. Potrivit Bild, doi dintre suspecți domiciliază la Berlin. 

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *