Social

Trei sate din R. Moldova rămân deconectate de la energia electrică, în urma furtunii de săptămâna trecută. „Să ne mobilizăm”

Trei localități din Republica Moldova mai sunt deconectate de la energia electrică, în urma ploilor și vântului puternic de săptămâna trecută, a declarat prim-ministrul Dorin Recean, în debutul ședinței de astăzi a Guvernului. Șeful cabinetului de miniștri intenționează să inspecteze localitățile afectate de intemperii și a soclitat responsabililor ca situația să fie remediată în cel mai scurt timp, transmite Moldova1.

„Ne mai rămân trei sate să le conectăm la energie electrică, iar joi vom merge în teritoriu să vedem cum derulează lucrările de restaurare deja a caselor, instituțiilor, așa că vă rog, toate instituțiile să ne mobilizăm, să ne asigurăm că ajutăm cetățenii și administrația publică locală să se descurce cu repararea prejudiciilor în urma intemperiilor”, a declarat Recean.

Vă amintim că în urma precipitațiilor puternice ce au avut loc în ultimele zile pe teritoriul Republicii Moldova, cele mai multe pagube au fost înregistrate în raionale Edineț, Soroca, Dondușeni, Râșcani și Drochia.

În urma intensificării vântului, în seara zilei de 25 iulie, în mai multe localități din raionul Râșcani, au fost deteriorate acoperișurile a peste 50 case de locuit și a 14 depozite agricole.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *