Actualitate

Trei scenarii dacă Gazprom își „arată colții” la iarnă. Cel mai grav, sistarea completă a gazului către Republica Moldova

Autoritățile de la Chișinău examinează trei scenarii prin care am putea trece la iarnă, în cazul în care nu se va putea ajunge la un numitor comun cu Gazprom, pentru semnarea altui contract de livrarea a gazelor naturale. Acestea au fost făcute publice marți, 2 iulie de către viceprim-ministrul, Andrei Spînu, în cadrul unei conferințe de presă, scrie Realitatea.md.

Unul dintre cel mai grav, este sistarea completă a livrării de către Gazprom către Republica Moldova a gazelor naturale.

„Sunt analizate trei scenarii cu limitarea furnizării alimentării Republicii Moldova cu gaze naturale. În proporție cu 35 la sută așa cum a fost în octombrie anul trecut, în proporție de 50 la sută și în proporție de 100%, ceea ce înseamnă sistarea completă a contractului între Gazprom și Moldovagaz”, a declarat Andrei Spînu în cadrul unei conferințe de presă.

În acest context, viceprim-ministrul a menționat că autoritățile vor oferi suport celor mai afectate pături sociale, iar gazul rusesc urmează să fie înlocuit cu păcura, pentru asigurarea funcționării termocentralelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *