Externe

Trei studenți la Harvard și Columbia au rămas fără oferte de muncă, după ce au semnat scrisorile care acuză Israelul pentru atacul teroriștilor Hamas

O firmă de avocatură de elită a renunțat la ofertele de muncă pentru trei studenți din Ivy League care au semnat scrisori deschise în care își exprimau sprijinul pentru palestinieni și acuzau Israelul pentru atacurile Hamas, scrie BBC.

Davis Polk & Wardwell a declarat că aceste opinii „contravin direct sistemului de valori al firmei noastre”.

De asemenea, firma a adăugat că liderii studenților care au semnat aceste declarații „nu mai sunt bineveniți în firma noastră”.

Studenții, ale căror nume nu au fost dezvăluite, frecventează Harvard și Columbia.

Decizia de marți a firmei – care are aproximativ 1.000 de avocați și venituri anuale de 1,7 miliarde de dolari – vine în contextul în care opiniile exprimate de studenții universitari americani cu privire la conflictul din Orientul Mijlociu continuă să provoace controverse în campusurile universitare și în afara acestora.

După atacurile din 7 octombrie, soldate cu cel puțin 1.400 de morți în Israel, Comitetul de Solidaritate cu Palestina al Universității Harvard și alte peste 30 de grupuri studențești au publicat o scrisoare în care se afirmă următoarele: „Noi, organizațiile studențești semnatare, considerăm regimul israelian în întregime responsabil pentru toate violențele care se desfășoară”.

Reacția a fost imediată, unii donatori ai universității amenințând că nu vor mai da bani, iar un centru evreiesc din Harvard a calificat declarația drept antisemită.

Unele dintre grupurile studențești și liderii numiți ca semnatari s-au distanțat ulterior, unii spunând că nu au fost la curent cu întregul conținut al declarației înainte de a fi publicată.

O scrisoare similară, semnată de peste 20 de grupuri studențești de la Columbia, afirma: „Greutatea responsabilității pentru război și pentru victimele acestuia revine în mod incontestabil guvernului extremist israelian și altor guverne occidentale”.

Davis Polk & Wardwell nu este prima firmă de avocatură care revocă o ofertă de muncă din cauza acestor declarații.

Winston & Strawn a retras o ofertă pentru fostul președinte al Asociației Baroului Studențesc de la Universitatea din New York, Ryna Workman, care a scris colegilor săi că „Israelul poartă întreaga responsabilitate” pentru atacurile Hamas.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *