Internațional

Trei tineri au fost condamnaţi în Italia pentru omor. 49 de migranţi au murit pe Marea Mediterană, după ce au fost înghesuiţi de cei trei în cala unei nave de pescuit

După un proces pe baza unei proceduri rapide, cei trei — un libian de 19 ani, un marocan și un tunisian, ambii în vârstă de 24 de ani — au fost găsiți vinovați de a fi înghesuit sute de migranți în cala unei nave de pescuit, din echipajul căreia cinci membri sunt încă judecați în Italia.

Tragedia s-a petrecut în august 2015. Victimele au murit sufocate în înghesuială, iar 312 supraviețuitori au fost preluați de o navă norvegiană și debarcați la Catania.

În iulie anul acesta, o altă instanță din Sicilia a condamnat un tunisian la 18 ani de închisoare pentru rolul său într-un naufragiu din 2013, în care și-au pierdut viața 366 de oameni.

Cel puțin 142.000 de migranți au ajuns în Italia în 2016, iar circa 3100 au murit încercând. În 2015, 154.000 de migranți au reușit să traverseze Mediterana spre peninsulă, iar 2900 și-au pierdut viața, notează Reuters.

sursa: agerpres.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *