Moldova

Trenul Kiev-Chișinău a fost reluat după o pauză de 24 de ani

Ucraina și Republica Moldova au reluat traficul feroviar de pasageri pe ruta Kiev-Chișinău după o pauză de 24 de ani.

Trenul cu numărul 351/352 va circula o dată la două zile, cu plecare din stația Kiev-Passazhyrsky la ora 17:02, ajungând în stația Ungheni la ora 07:53, iar în capitala Moldovei – la ora 10:38. Călătoria de întoarcere va pleca la ora 17:45, va trece prin Ungheni la ora 20:51 și va ajunge la Kiev la ora 11:48.

Trenul are șapte vagoane, dintre care cinci cu compartimente și două de colete. Durata unei călătorii dus-întors este de aproximativ 13 ore.

Traseul internațional va avea o conexiune în stația Ungheni, cu posibilitatea de a face un transfer în stația Iași (România), unde se află aeroportul internațional.

Un “Tren al Victoriei” circulă acum pe această rută, fiecare dintre cele șapte vagoane ale sale fiind dedicat teritoriului ocupat temporar (la începutul proiectului, acum două luni) al Ucrainei.

“Trenul Victoriei” a străbătut regiuni ale Ucrainei de la Ujgorod la Harkov și de la Kiev la Odesa și a fost, de asemenea, locul unde a avut loc un briefing special al secretarului de stat american Anthony Blinken.

Pentru a sărbători reluarea legăturii feroviare între capitalele ucraineană și moldovenească, la 6 noiembrie a avut loc o ceremonie solemnă la gara din Chișinău.

La eveniment au participat ambasadorul Ucrainei, Marco Shevchenko; ambasadorul SUA, Kent Logsdon; ambasadorul României, Cristian-Leon Țurcanu; directorul general al Aeroportului Internațional Iași, Romeo Vatra și alții.

Șeful Căilor Ferate din Moldova, Oleg Tofilat, a declarat în discursul său la ceremonie că relansarea rutei este un pas important în dezvoltarea întregii comunicații regionale. “Acest tren va asigura o bună legătură cu aeroportul, intenționăm să simplificăm logistica spre aeroport, spre Iași și spre București”, a spus el.

Sursa eurointegration.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *