Actualitate

Trenurile din Odesa spre Moldova vor putea circula ocolind Transnistria. „Calea ferată e funcțională”

Trenurile de la Odesa spre Republica Moldova vor putea circula ocolind Transnistria. Linia Basarabeasca – Berizino a devenit funcțională, transmite Realitatea.

Despre inaugurarea traseului a anunțat vicepremierul Andrei Spînu. De asemenea, și jurnaliștii de la Odesa informează despre faptul că linia care va uni Ucraina, Moldova și UE poate fi deja utilizată.

„În exact 2 luni, tronsonul de cale ferată Basarabeasca – Berizino e funcțional. Mulțumesc tuturor pentru implicare!”, a declarat Spînu.

Mednționăm că pe traseul Berezino-Basarabeasca s-a circula ultima dată în 1997. Începând de luni, 22 august, acolo va circula un tren marfar, conform presei de specialitate din Ucraina.

De asemenea, pe acest traseu pot fi exportate zilnic circa 44.000 de tone de marfă. Kievul îl vede drept alternativă pentru a-și duce producția pe piața externă și pentru importuri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Pai ce e aia Evropa… Noi mergem cu maica Rusia, ca de la ea ne trajem. Ce e la Evropa? Desfrau, hotie, pederastie, mancat de viermi si insecte, coruptie, exploatare… Maica Rassia macar ne da gaze mai ieftine. Evropa ni le ia, apoi ni le inapoiaza la preturile lor, alea mari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *