CSI / RusiaRăzboi

„Trimiteți toate gunoaiele desculțe, cu mitraliere, direct pe front”. Kadîrov și „Bucătarul lui Putin”, „pară și foc” pe generalii ruși pentru înfrângerea din Liman

Doi aliați ai lui Vladimir Puțin au reacționat cu furie la adresa conducerii militare a Rusiei, după înfrângerea suferită de trupele ruse la Liman, un oraș cheie din estul Ucrainei. Reacțiile venite de la cecenul Ramzan Kadîrov și magnatul Evgheni Prigojin, cunoscut ca „Bucătarul lui Putin”, contrastează cu imaginea de forță și unitate pe care încearcă să o proiecteze Kremlinul, relatează New York Times.

Kadîrov a scris pe „>Telegram că elita militară al Rusiei ”a acoperit” un general ”incompetent” care ar trebui acum „trimis pe front pentru a-și spăla rușinea cu sânge”.

Prigojin, fondatorul grupului de mercenari Wagner, a scris și el: „Trimiteți toate gunoaiele desculțe, cu mitraliere, direct pe front”.

Conducerea militară a Rusiei, inclusiv ministrul Apărării Serghei Șoigu, un apropiat al lui Putin, sunt criticați tot mai dur de bloggerii ruși pro-război, care îi consideră birocrați corupți fără strategie militară. Însă reacțiile după pierderea orașului Liman, un nod feroviar cheie, nu au venit doar de la comentatorii de pe rețelele sociale, ci de la aliații apropiați ai lui Putin.

Ele arată că retragerea a fost o lovitură majoră pentru Kremlin, mai ales că a avut loc la doar 24 de ore după festivitățile de la Moscova pentru anexarea ilegală a patru regiuni ucrainene.

Peste 5.000 de militari ruşi s-au retras sâmbătă din orașul strategic Liman, din regiunea Doneţk, după ce au fost încercuiţi de forţele ucrainene.

Unii s-au predat iar rușii au înregistrat „o mulțime de morți și răniți”, spune un oficial ucrainean.

Anterior, ocupanții ruși ceruseră superiorilor permisiunea de a se retrage din zonă, dar solicitarea le-a fost respinsă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *