Actualitate

TRM trebuie să-și revizuiască politica de cadre

La această concluzie au ajuns experții Asociației Presei Electronice (APEL), care, cu sprijinul Fundației „Soros-Moldova”, au efectuat un studiu de caz despre reformele efectuate în ultimii ani la instituția publică națională a audiovizualului.

Potrivit autorilor raportului – Ion Bunduchi, directorul APEL, și expertul Aneta Gonța -, în următorii ani, „Teleradio-Moldova” trebuie să acorde o atenție deosebită dezvoltării parteneriatelor reciproc avantajoase dintre companie și producătorii independenți autohtoni. În același timp, aceștia au atras atenția că acceptarea unui număr mare de produse donate, doar pentru a acoperi volumul de emisie, nu ar trebui să constituie o regulă pentru radiodifuzorul public național. Așadar, ei recomandă ca majorarea cotei achizițiilor și coproducțiilor să nu se facă în mod vădit pe contul parteneriatului cu instituțiile de stat.

S-a constatat, de asemenea, că în caietul de sarcini pentru anul 2012 al companiei au fost fixate unele obiective generale, iar altele – fără acoperire financiară. Totodată, „Compania „Teleradio-Moldova” trebuie să-și revizuiască politica de cadre”, a precizat Aneta Gonța.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *