Social

Troleibuze noi „fără fir” vor apărea în curând pe străzile capitalei

Unitatea de transport de pasageri, pe care au fost instalate baterii pentru posibilitatea deplasării în lipsa unei linii de alimentare cu curent electric, se află în atelierul Regiei Transport Electric, iar specialiştii întreprinderii fac ultimele ajustări a echipamentelor.

În dependenţă de rezultatele care vor fi înregistrate în urma testărilor primului troleibuz nou cu propulsare autonomă, Regia Transport Electric va purcede la asamblarea altor 3 complete de astfel de unităţi de transport.

De menţionat că unitatea cu cursă autonomă nu se deosebeşte la exterior de un troleibuz obişnuit. Însă în interiorul vehiculului, în partea din spate vor fi scoase 4 banchete, iar în loc vor fi instalate bateriile care asigură autonomia pentru o anumită perioadă. Noile instalaţii nu vor afecta nici întrun fel securitatea pasagerilor din troleibuz.

În prezent, administraţia RTEC depune eforturi pentru a rezolva problema certificării troleibuzelor cu cursă autonomă, în condiţiile când acestea sunt o noutate pentru Republica Moldova şi nu există acte normative pe acest segment de transport.

Precizăm că acum un an, RTEC a prezentat public un troleibuz cu propulsie autonomă, dar că de tip vechi, asamblat la atelierul RTEC. În prezent unitatea nu este pusă în circulaţie, fiind pregătită să circule atunci când va fi deschisă o rută nouă formată din unităţi cu cursă autonomă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *