Femeia

Trucuri pentru creşterea părului

Pentru aceasta nu trebuie decât să adopţi câteva obiceiuri. Va fi un pic mai dificil la început, dar în timp îţi vei forma o rutină.

Primul pas, şi cel mai important, pentru un păr frumos şi lung este un regim de viaţă sănătos. Consumă cât mai multe fructe şi legume, carne de pui şi peşte gras, verdeţuri, ficat, ouă, ciuperci, nuci, seminţe de in. Alimentele bogate în vitamina A, B, C și E sunt esenţiale pentru creşterea părului. Suplimentele alimentare sunt şi ele o soluţie, dar nu trebuie luate în exces. O cură de zinc şi selenium sau de vitamine este ideală pentru părul tău.
Tunde-te oricât de des poţi, chiar dacă ai tendinţa de a nu face acest lucru. Dacă îţi tai regulat vârfurile despicate, ai şanse mai mari să-ţi crească mai repede părul. Este cunoscut faptul că vârfurile tocite încetinesc creşterea firului de păr. Aşa că nu te mai strâmba când vezi foarfeca!
Cei mai mari inamici ai părului sănătos sunt foehnul, placa şi fixativul. Aceste instrumente de coafare dăunează grav părului tău. De aceea utilizează-le cu măsură şi doar când este neapărat nevoie. La fel de important este şi felul în care îţi ţii părul prins în coadă. Încearcă să nu-l ţii foarte strâns, într-o coadă de cal, pentru că astfel favorizezi căderea părului.

Dacă vrei ca părul să crească mai repede, poţi să aplici pe el periodic măşti. Cele mai bune ingrediente pentru un păr lung sunt uleiul de ricin, gălbenuşul de ou, uleiul de măsline, tinctura de urzică, tinctura de brusture, tinctura de ardei iute. O mască perfectă pentru regenerarea părului este cea obţinută din două gălbenuşuri, tinctură de ardei iute, de urzică şi de brusture şi ulei de ricin. Masaţi bine scalpul, nu şi pe lungimea părului, şi lăsaţi să acţioneze peste 30 de minute.

Perie părul înainte de a te spăla pe cap şi nu după, când e mult mai fragil. Nu folosi perie din metal sau plastic. Cel mai bine, optează pentru un pieptene cu dinţi rari din lemn. Este indicat pentru orice tip de păr. Ai grijă cu părul ud. Nu trage de el şi nu încerca să-l piepteni imediat ce ai ieșit din baie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *