Externe

Trump afirmă că reprezintă doar interesele SUA și promite că zidul de la granița cu Mexicul va fi construit foarte curând

În cadrul unei reuniuni a conservatorilor din SUA, Conservative Political Action Conference (CPAC), Trump a reluat astfel tema „America pe primul loc", pe care a promovat-o în campania electorală.

„Reprezint Statele Unite ale Americii, nu reprezint tot globul. Vă reprezint țara", le-a spus Trump susținătorilor prezenți la conferință.

Președintele a subliniat că prin venele americanilor curge „același sânge al marilor patrioți" și că toți cetățenii împărtășesc loialitatea față de țară.

Trump le-a mai spus participanților la convenție că America s-a ocupat prea mult de problemele altor state și că este momentul să se pună ea pe primul plan, potrivit CNN.

„Am protejat granițele altor țări, iar ale noastre au rămas descoperite. Oricine poate să intre", a declarat republicanul.

În acest context, el a readus în discuție controversatul proiect al zidului de la granița dintre SUA și Mexic.

„Vom construi zidul, nu vă faceți griji. Îl construim. Va începe curând, cu mult înainte de momentul programat. Va începe foarte curând", a anunțat Trump, care a adăugat că nu intenționează să se scuze pentru că vrea să asigure securitatea americanilor.

„Nu îmi voi cere niciodată scuze pentru că apăr siguranța și securitatea poporului american. Dacă asta înseamnă articole negative sau că oamenii mă vorbesc de rău, e în regulă, nu mă deranjează. Securitatea oamenilor este cea mai importantă", a arătat Trump, care a mai spus că „teroriștii radicali islamiști vor rămâne naibii afară din țara noastră". 

Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *